Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Tyvärr så kommer jag att måsta flytta min hemsida eftersom denna kommer att läggas ner i sommar.

Den nya adressen är:

in-high-spirits-kennel9.webnode.se

 

 Matte, det är jag det...

 

Jag heter Annica och bor i Umeå med min familj. Den består av sambo och två barn. Mitt tredje och äldsta barn har hunnit flytta hemifrån.  Som ni vet finns också tre hundar, men det bor också en katt i huset.

 

 I hela mitt liv har jag älskat hundar och hästar. Jag fick inte ha hund medans jag bodde hemma, så när jag flyttade hemifrån blev det hund.

En omplaceringshund som hette Sluggo. Han var av rasen mellanschnauzer. Det är en ras som kräver sin man, eller kvinna. Att ta en omplacering och vara förstagångsägare kan jag inte rekomendera.

Medans jag hade Sluggo tog jag hand om en leonbergertik för omplacering.

Efter det blev det schäfer. En underbar ras om man vill ha en hund att jobba med. Känns som om de aldrig får nog, man kan träna timme efter timme. Har haft både tik och hane. En ras som säker kommer att komma tillbaka i våran familj.

 När jag träffade min nuvarande sambo kom en ny ras in i mitt liv. Det var dobermann. Jag tycker man kan beskriva den rasen som brukshundsklubbarnas clown. Så kände jag mig i alla fall ibland när vi har varit och tränat. Det är även en ras med mycket vilja och fart. Ingen ras för soffliggare. Men med många långa prommisar och en massa träning, då får man en underbar kompis. Jag blir fortfarande svag när jag ser en vacker dobermann.

Sedan kom rasen Cavalier King Charles spaniel in i mitt liv. Jag fick nys om en hane som behövde ett nytt hem och jag tyckte att det skulle passa min dotter. Sagt och gjort, så kom Carrus in i vårat liv och tog våra hjärtan med storm! En härligt glad ras som hänger med på det mesta. Kan man annat än älska dessa hundar?? Jag vet mitt svar på den frågan: NEJ!!

 

 Jag har även ägnat en massa tid åt mitt hästintresse. Det har varit travhästar som tagit en stor del av min tid. Har ägt några stycken och haft äran att få starta på V75. Det är en härlig upplevelse!

 

 Under läsåret 06-07 gick jag en utbildning på Forslundagymnasiet som heter Hunden som yrke. Vi pluggade hund på heltid och hundarna fick vara med i klassrummet varje dag. Kan det bli bättre än så? Det ingick etologi, djursjukvård, arbetande hunden, småföretagande, hundar och allmänlydnadsinstruktör. Det var ett väldigt roligt och givande år.

 

 Jag är även valp- och allmänlydnadsinstruktör på Umeå Brukshundklubb.

 

I oktober 2009 gick jag Cavaliersällskapets uppfödarutbildning.

 

 Detta var lite om mig....

 


 

 

 

 

.