Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Tyvärr så kommer jag att måsta flytta min hemsida eftersom denna kommer att läggas ner i sommar.

Den nya adressen är:

in-high-spirits-kennel9.webnode.se

Kennel-vila

Efter många timmars fundering har jag nu beslutat att lägga kenneln i vila.

Prillans fodervärd har fått köpa henne, eftersom jag ett längre tag funderat på att enbart avla på helfärgade hundar. Vi önskar Aurora och Prillan all lycka i värden framöver!

Pilen har tyvärr fått ett litet blåsljud på hjärtat och med de nya avelsreglerna måste vi tyvärr plocka bort honom som avelshane. Han kommer dock att fortsätta med all annan aktivitet som hans matte hittar på. De har nu siktet inställt på att vinterträna inför debut i avanceradklass i rallylydnad nästa år. Givetvis önskar vi även dem lycka till!

Sedan har vi min älskade Sheila som gått tom två gånger. Efter noga övervägande har jag beslutat mig för att låta bli ännu en parning. Hon är ju över fem år och har aldrig haft någon kull, så att försöka ännu en gång känns inte rätt för mig. Vi har inte heller hittat något medicinskt hinder för varför hon inte blivit dräktig.

Det har inte varit några lätta beslut att ta, men vi får väl se vad framtiden har i sitt sköte.

Kanske blir det en ny liten helfärgad tik att bygga aveln på, det får vi se. Just nu finns inga planer för varken det ena eller det andra, Baffi och Sheila är de två cavaliererna som bor med oss och vi njuter för fullt av deras sällskap.

 

Jag har uppdaterat tävlingsresultaten som mina fina valpköpare presterat. Känner mig så stolt över era framgångar! Så gå gärna in på knappen "Tävlingsresultat" och se hur duktiga de är.

 

Torsdagen den 5 oktober 2017 kl. 15:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilken sommar?!

Den här sommaren blev inte som jag önskade mig.

Först så inser vi att Sheila inte bär på några valpar. Något som vi aldrig varit med om tidigare, än om vi vet att sådant händer. Men just nu längtade jag mer än någonsin efter små valpisar här hemma. Hade ju fått låna en hane som jag verkligen önskade en kull efter.

Nu tänker vi först och främst undersöka Sheila så det inte finns några medicinska hinder för att hon ska bli dräktig. Hon gick ju tom förra året också när jag lånade ut henne till en annan uppfödare.

Inte nog med detta så började vi se att Ting inte var riktigt pigg. Hon flåsade så lätt och verkade inte ha samma ork. Först tänkte man att det var värmen och att hon faktiskt var opererad tidigare i vår, som gjorde att hon inte riktigt var på topp. När hon sedan tvärt blev mycket sämre och inte ville äta längre ringde vi till veterinären som ställde diagnosen som vi också misstänkte. Hon hade fått fler cancertumörer och en var så stor att den tryckte på mjälten. Så vi tog det värsta beslutet som vi hundägare står inför en dag och lät henne somna in, där och då.

Att åka hem utan våran älskade tik var så svårt. Hon har ju varit en del av vårat liv i tio år och hängt med överallt. Jag tröstar mig med att hon nu är hos min mor och får träffa sin vän Polly igen. De två tävlade alltid om att hinna först till mammas knä när hon skulle sätta sig i fotöljen för att se på nyheterna. Nu är de tre tillsammans någonstans och har inte ont eller lider på något sätt.

Jag vet att vi ses igen, men jag kommer att sakna er varje dag i resten av mitt liv.

 

 

Fredagen den 11 augusti 2017 kl. 21:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

I väntans tider....

Ja, det har hänt en hel del sedan jag bloggade sist.

Ting har fått operara bort sin tumör och vi skickade ju iväg den för analys. Tur nog var den godartad.

Här sitter Ting och väntar på att de ska komma med lugnande till henne, det innan vi röntgade henne för att se så cancern inte spridit sig till lungorna. Sedan blev det operation. Allt har gått bra efter operationen och hon är nu sitt vanlig lugna jag. Det var dock en väldigt stor tumör, så det måste verkligen kännas skönt för henne att slippa den.

Inte nog med operationen av Ting, Baffi har också varit en tur till veterinären. Hon fick blödande diarrer och kräktes. Iväg till Distriktsveterinären i Vännäs.

Väl där blev det dropp satt på lilla gumman, som hade blivit riktigt dålig. Så de hade lite problem att sätta dit droppnålen. Men sedan var det bara att vänta. Jag och Josefin lämnade henne hos veterinären och skulle vara tillbaka vid tre-tiden. När vi kom tillbaka fick vi vänta lite "för" länge och sedan när veterinären kom berättade han att Baffi blivit sämre trots droppet och då hade han gett henne två olika doser med pencillin. Tur nog svarade hon bra på det och vi fick träffa henne igen, nu orkade hon vifta på svansen till och med. Vi fick ta med henne hem, men de lät nålen sitta kvar ifall hon skulle bli sämre igen. 

Sedan blev det pencillin och en typ av vätskeersättning och jag gav henne även Pro colin ett par dagar. Så nu är hon sitt valiga jag igen.

Tävlingen med Sheila fick jag lov att ställa in. Det blev i stället en tur söderut med henne. Hon började nämligen löpa och vi bestämde oss för att para henne. Det känns lite som sista chansen med henne. Hon njöt av att åka iväg med husse och matte alldeles själv och bo på hotell.

 

Här är några bilder från resan ner. En liten bensträckare och rastning i Docksta sedan åkte vi till Söderhamn för att käka glass på Mc Donalds.

Hon fick dejta en fin kille som är inlånad från Estland och kallas dagligen för Otto.

Jag lovar att han ser precis lika ljuvlig ut i verkligheten. Sheila verkade också gilla mattes val av partner.

Vi hann med lite mysiga promenader också.

   

På hotellet fick Sheila åka en hiss där man såg ut genom en ruta medans man åkte.

Det tyckte Sheila var både spännande och lite läskigt. En mysig resa men till slut var vi tvugna att åka hem igen.

Men Sheila hade nog gärna stannat några dagar till.

Så nu går vi i väntans tider, men jag har aldrig någonsin varit så osäker på ifall det gömmer sig någon/några små valpar i hennes mage. Men det är bara att vänta och se, är det någon där kommer den snart ut (vilket jag verkligen hoppas på). Annars blir det första gången någon tik går tom för mig. Men jag håller tummarna så de är alldeles blåa.

Vi har också hunnit med en liten semestertripp med husvagnen. Det bar iväg till Strömsund i år. Hundarna njöt som vanligt av husvagnslivet.

Tyvärr känns det inte riktigt som om det är någon riktig sommar, men det kanske också kommer.

Njut av solen de dagar den visar sig, det är mitt tips för den här gången.

Kram på er allihopa!

 

Torsdagen den 20 juli 2017 kl. 16:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En olycka kommer sällan ensam....

Precis som jag skrev i det tidigare inlägget planerade vi för en operation av Tingelings tumör. Det kommer att bli den 16 maj och sedan blir det en jobbig väntan tills vi får veta om den är godartad eller inte. Men vi håller tummarna för att Ting får förgylla våra dagar i många år till.

Tyvärr är det även synd om lilla Baffi just nu. Hon rusade iväg efter en liten fågel på baksidan när vi kom igen från en tur i skogen och när hon kom tillbaka mot mig haltade hon. Så det blev bandage i några dagar och endast koppelrastning så hon får göra sina behov, men nu börjar hon halta lite mindre så vi är på rätt väg.

För Sheila är dock allt precis som vanligt. Hon hänger med till stallet och busar runt precis som vanligt. Så nu har jag anmält oss till våran första start i fortsättningsklass i rallylydnad den 28 maj i Nordmaling. Fram tills dess blir det träning av, för vi vill ju inte göra bort oss helt. Men det är väl matte som ställer till det som vanligt, för Sheila gör alltid sitt bästa.

Pilan och Maria har varit iväg och tävlat i rallylydnad och lyckades få 81 poäng, så nu är det bara två godkända resultat kvar tills han får sitt diplom i fortsättningsklass också. Bra jobbat av både Maria och Pilen!

Stort grattis till erat fina resultat!

Nu längtar vi tills våran kommer på riktigt, den har ju visat sig någon dag med härlig värme men idag snöade det för fullt igen...

Kramar i massor till alla våra vänner!

 

Måndagen den 8 maj 2017 kl. 00:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bra och dåliga nyheter...

Precis som överskriften säger har jag både bra och dåliga nyheter idag. Än om man inte ska måla fan på väggen är det svårt att ta ett besked om cancer utan att göra det. Det är våran älskade lilla Tingeling som drabbats. Veterinärerna (varit hos två stycken) tror dock att det är en godartad tumör och vi planerar nu för att operera bort den för att få veta mera. Förhoppningsvis går det ju bra och hon får vara kvar hos oss i några år till.

Det var de dåliga nyheterna, nu till de goda.

I dag har vi varit och tagit nya hjärtintyg på våra tre damer här hemma. Det var Ingmar Bergdahl som fick "äran". Började med Sheila som nu är fem år fyllda och vi planerar att para, ifall hon skulle vara ua idag. Hon stämplades med OK i rumpan innan hon fick gå ner till de andra damerna. Näst på tur stod våran 7-åring, alltså Baffi. Jodå, hennes hjärta pumpar på som det ska. Skönt att höra! Sedan var det så våran veterandtik Ting som skulle "in för besiktning". Mitt hjärta skulle nog inte få ua om han lyssnat på det medans han lyssnade på hundarnas hjärtan. Tingelings hjärta var hur bra som helst det med! Vilken lättnad! Detta innbär ju också att jag inte behöver vara lika orolig när hon ska sövas för att operera bort tumören. Det är ju även skönt att veta när man åker söderut för att para hennes dotter.

 

Dagen började även med goda nyheter från Josefin och Pim som lyckats bli tvåa i freestyle. I och med detta har de ännu ett diplom, så vi säger Stort Grattis till detta fina team som återigen visar att "Cavalierer kan"!

 

I övrigt så väntar vi på värman och försöker träna lite inför fortsättningsklass i rallylydnad med Sheila. Utställningsringen får vi väl inte se så mycket av i år. Det är ju Ting som jag ville visa, men nu får vi fokusera på att få henne frisk igen. Det blir väl Pilen som får "ställa upp" för mig och visa sig någon gång. För matte vill ju träffa sina vänner runt ringen.

Nu vill jag avsluta med att önska alla mina vänner en riktigt fin valborg!

Puss och kram från ett ännu kallt Umeå!

 

Lördagen den 29 april 2017 kl. 17:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.